Från symaskinen denna vecka

Har inte blivit så mycket sytt denna vecka då jag provat två olika nya mönster. Ett på en kjol till mig som höll på att gå åt skogen då det tyg jag klippt ut till linningen för för kort, men jag löste det genom att inte sätta en volang längst ner och tog då det tyget till en ny linning. Det vart mycket nya tekniker på ett och samma plagg. Dels sydde jag i stumt tyg för första gången och sen så sydde jag dold dragkedja och linning för första gången också.
Men slutresultatet vart helt ok även om det tog tid, en massa svordomar och vart en hel del småfel.

IMG_6233 IMG_6203

Sen sydde jag en midsommar-klänning till Emilia med öppen rygg i form av ett hjärta. Denna modell kommer jag garanterat sy fler utav då både jag och Emilia älskar den!

IMG_6237 IMG_6238 IMG_6242 IMG_6244

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite nytt från symaskinen

Igår var det verkligen tråkväder, visst det var kanske 2 timmars sol sammanlagt, men överlag sög det. Barnen var lediga, Emilia var sjuk så det gjordes inte många knop här hemma. Så jag satte mig framför symaskinen.

Jag är med i en sygrupp på facebook och en tjej hade sytt en supersöt peplumtopp till sin dotter med öppen rygg så jag tog ett befintligt mönster jag hade och gjorde om det lite. Smart nog så sydde jag inte i fintyget direkt utan testade på ett tyg som jag inte är lika rädd om. Resultatet vart ok, men det finns utrymme för förbättringar.

IMG_6135 IMG_6137Sen fick Alex välja tyg och bestämma vad han ville att jag skulle sy. Inte helt otippat så valde han ett tyg med fotbollar på och sen ville han att jag skulle göra en remake på en favorittröja han har. Sagt och gjort. Så sjukt enkel att sy så den lär det bli fler av.

IMG_6143 IMG_6141

 

Själv så har jag haft en helt underbar spets liggandes hemma och jag har liksom inte tagit mig för att sy nått med den. Hade ett svart viscose-tyg hemma som passade perfekt till att provsy ett linne. (Har 2 spetsar till) Det var otroligt tidskrävande att zickzacka runt kanterna, men i slutändan var det värt det! Eller vad säger ni?

IMG_6147 IMG_6153

 

Workshop med Endosisters

Igår hade vi en workshop med Endosisters/Endometriosförbundet och jag hade Emilia och mamma med mig.

Det är så himla härligt när vi kan samla likasinnade, drabbade, anhöriga för att öka gemenskapen och bara umgås.

Det hölls en föreläsning om vad man kan använda för alternativ till medicinsk smärtlindring. Vi hade en liknande föreläsning förra workshopen i januari och den fick så bra mottagande så vi körde en favorit i repris på begäran.
Vi passade även på att berätta om hur det går för oss i förbundet, vad vi gör just nu och våra framtida mål.

Och sen hade vi även Cecilia från Bad Ass Band Aid som presenterade sin egenutvecklade produkt – Hel-vetessäcken och hur den fungerar. En fenomenal produkt som är anpassad för gynekologisk smärta. 

Jag passade även på att pärla lite nya armband till mig och Emilia pärlade järnet till sig själv.

Vi hade en så underbar dag och det bjöds på skratt och gemenskap och vi knöt nya och fina kontakter!

PicMonkey Collage

index

 

Alexander 8 år

Förra fredagen fyllde lilleman 8 år och hade kalas dagen efter.
Det är helt galet att tänka att min lilla kille ska börja i 2:an efter sommaren. Hur blev han så stor så fort?

På hans födelsedag så firade med släkt och vänner här hemma och jag hade bakat lite smått och gott.

Farfar var snäll och lånade ut sitt hus dagen efter så att vi kunde ha ett bra kalas. Det är så otroligt svårt att ha kalas hemma hos oss i vår lilla trånga längenhet. Vi hade bara bjudit några grabbar från hans klass då Alex inte klarar när det blir för mycket. Även om han gärna ville bjuda hela klassen så hade det inte gått. Så det var han och fyra vänner som lekte, käkade korv och fikade mellan boll-sparken och parkourtricken. Ett lagom kalas som Alex var nöjd med.

Och när han är nöjd, är vi nöjda!

IMG_6047 IMG_6049 IMG_6051 IMG_6056

IMG_6078IMG_6071

IMG_6093 IMG_6086

Revolutionerande nyheter!

Äntligen! Äntligen har mina endosyskons fleråriga kamp lönat sig!

Idag gick socialstyrelsen ut med att de vill ta fram nationella riktlinjer för endometrios. Och även för psoriasis och epilepsi.

1 av 10 kvinnor i fertil ålder lider av endometrios. Det är i runda slängar 200.000 kvinnor.
Det tar ca 5-10 år att få en diagnos. Det innebär att man går obehandlad i många år vilket i sin tur kan leda till stora problem med kroniska smärtor, fertilitesproblematik, samlagssmärtor and so on….

Detta är verkligen ett steg i rätt riktning och nu känns det som att allt tar fart! Även om vår generation kanske inte kan få den hjälpen vi behöver så kan kommande generationer kanske slippa att bli misstrodda, obehandlade, deprimerade, utbrända.

UPP TILL KAMP! Nu jäklar!!

Bästa nyheterna på bra jäkla länge!!

spine-endo

Armband som ger styrka

Idag trillade mina underbara armband in med posten. Efter natten som varit så var det precis vad jag behövde. Stärkande budskap som jag alltid kan bära med mig.
Om ni också vill beställa armband så hittar ni all info HÄR !!

Grinchen Light….

Jag är inget fan av julen, de som känner mig vet detta.

  • Julmat är inte så gott, vi äter ju faktiskt samma på alla svenska högtider. Visst det är julsnaps istället för sommarsnaps, julmust istället för påskmust osv. Samma livsmedel byter bara namn.
  • Julmusiken…. denna hemska plåga. Den börjar spelas i oktober, samma tradiga repiga skiva går om och om igen. Tänd ett ljus och låt det brinnaaaaaauuuuääääk. Vilken butik du än går in i så dånar det bjällerklang, rudolf, mariah carey ur högtalarna.
  • Julpyntet…. det värsta av allt. Butiker börjar skylta i samma veva som julmusiken börjar spelas. Vi har knappt kommit igenom hösten, sommarminnena ligger fortfarande ljumna. BAM JUL IN YOUR FACE!
    Jag pyntar ytterst lite hemma. Byter textilier, tar fram lite mer lyktor och några få juliga ljusstakar. Adventsljustakar i fönstrena och en liten stjärna i fönstret. Men sen tar det stopp. Skiten ska ju ner sen igen om 4 veckor.

Nu kanske jag framstår som en sjukt dålig mamma som inte låter barnen får en pyntad jul i överflöd. Men de har aldrig bett om mer, de gillar hur mysigt det blir hemma och Emilia pyntar sitt rum efter eget tycke så alla är nöjda. För mig handlar inte julen om vem som har mest pynt, äter grymmast julbord eller spelar mest musik. Det handlar om känslan. Mys älskar jag, massa ljus och lyktor. Bakar mer än gärna massor med barnen och umgås mer med dom. Självaste julafton handlar om att umgås inte om vem som fick festast, dyrast eller flest julklappar. Jag berättar inte för alla vad jag fått eller inte fått, precis som att jag inte är så intresserad av att höra om hur många klappar nån fick eller vilken dyr klapp nån annan fick. Julen är så materiel så det räcker.

Jag slår ett slag för julen som känsla istället för en konsumtionsjul med skrytmån!

Tack för mig
/Grinchen JR

Juligare än såhär blir det inte hemma. 😉

Förboka din mössa redan nu!!

Tänkte köra en liten intresseanmälan för mössorna redan nu. Tyget är på ingång och trycken är under bearbetning med två underbara företag som stöttar mitt projekt.

Trycken kommer att finnas i vitt och svart och texten ni kan välja mellan är:
FuckEndo
FightEndo

Priset kommer att ligga på 159 kr st.
Mössorna kommer vara i onesize (ca stl 56).
De färger jag kommer ha på mössorna till en början är:

Trikå svart Svart

Trikå vit Vit

Trikå rosa Rosa

Trikå grafit melerad Grafitgrå melerad

enfärgat trikåtyg melange cerise Rosa melerad

enfärgat trikåtyg melange turkos Turkos melerad

enfärgat trikåtyg melange lila Lila melerad

 

OM NI ÄR INTRESSERADE AV ATT KÖPA MÖSSOR SÅ SKICKA ETT MAIL TILL: nicole_thaning@hotmail.com
Skriv vilken färg på mössa och tryck samt antal.

Delaktig och stolt

Jag kan stolt berätta för er att jag numer är en del av Endosisters Arbetsgrupp.
Detta känns så rätt och så bra för mig och tjejerna i gruppen är hur härliga som helst. Riktiga kämpar med hjärtat på det rätta stället. Det är en gemenskap som är svår att slå. Vi slåss mot samma demoner.

För att läsa med om vilka EndoSisters är så klicka på bilden nedan!

EndoSisters_Logo_400px_BLACK

 

 

Sen måste ni passa på nu medans det är ett grymt erbjudande på armbanden!!
Ni hittar all info på hemsidan eller på facebook (Endosisters.nu)