Taxi eller Uber?

Ska man ta sig runt i Stockholm, så kan man så klart gå, åka buss eller ta tunnelbanan. Men ibland vill man snabbt och lätt ta sig från punkt A till punkt B. Då har man två val. Det ena är att åka taxi, det andra att åka Uber. Själv föredrar jag att åka med Gustavsbergs Taxi, då de har de gamla Värmdöchaufförerna! Sen tycker jag själv att det känns mer tillförlitligt med taxi än att åka med en privat chaufför. För det är ju ändå vad Uber är. Fast läste att en som kör Uber även den måste ha en taxilegitimation. Så det är ju inte vem som helst som får köra.

Fördelar att åka taxi i Stockholm

Det finns många fördelar att åka med taxi i Stockholm. Taxibolagen som finns är välrenommerade och man vet även att chauffören har bra villkor och att du själv inte måste betala överpriser. Sedan går det ofta även boka fast pris eller välja åka med taxameter. En taxi kan man även ofta vinka in för att hoppa in i och åka. Det känns tryggt att åka med ett taxibolag helt enkelt.

Undvik svarttaxi

Något som finns i en massa städer, det är så kallad svarttaxi. Detta bör man undvika! Det är då privatpersoner som kör sin egen bil och tar betalt, svart, utan att skatta på det. Man vet därmed inte vem man åker med och dessutom är det inte lagligt!

22 aug 2021