Måste man ha körkort?

Nej, det måste man verkligen inte! Speciellt inte om man bor i storstäder som Stockholm, Göteborg eller Malmö. Där kan man alltid hitta en buss eller ett tåg om man ska någonstans. Eller spårvagn för den delen. 

Däremot så innebär körkort en stor frihet som många vill ha. Med körkort kan man välja att ta bilen, man köra när man vill och vart man vill utan att behöva passa tider. Man behöver inte heller trängas med andra och man kan storhandla och fylla bagaget med matvaror. Det är också därför många stadsbor faktiskt väljer att ta körkort. Du som bor i Stockholm kan ta körkort med körskola i Järfälla och sedan kunna ta bilen när du själv vill. 

Vad kostar ett körkort idag?

Det är inte helt lätt att säga en summa när det kommer till körkort. Alla har vi olika förutsättningar. Lasse från Sveg kanske har fått köra bil sedan han nådde pedalerna och då behöver han inte lika många lektioner som Örjan från Uppsala som kanske aldrig suttit bakom en ratt. 

Men kollar man på timpriser så får man räkna med cirka 850 - 1000 kronor per timme (en lektion brukar vara en timme). Sen hänger det på hur många lektioner du behöver. En del klarar sig med 8 lektioner medan andra behöver 18 lektioner. Sedan tillkommer lite kostnader för halkkörningen, uppkörning och tillverkning av körkortet. Men kolla med en körskola, de kan ju ha en paketlösning som funkar för dig. 

18 Aug 2022