När mammahacks inte hjälper

Har man barn så är stopp i toan något man får lära sig hantera men det finns gränser för hur många gånger mammahacks fungerar, och det finns gränser för hur stort problem man kan ta hand om! Som på bilden liksom, där vill man inte stoppa ner händerna direkt. 

Jag testade ett hack jag såg på Youtube. Man skulle täcka över med plastfolie så det blir helt tätt, i flera lager, och sedan spola en gång till. Det blir då som en luftkudde som man ska trycka på med händerna och det ska då göra att stoppet försvinner... Eller så åker händerna rakt igenom plasten och man inser att kräkreflexen är rätt stark! 

För mig hamnade jag ungefär mitt i mellan de två. Jag slutade trycka innan plasten gick sönder för jag vägrar riskera att stå med armarna i det där. 

In med proffsen

Så det var bara att ge upp och anlita proffsen. Jag valde att kontakta rörjour i Stockholm som har rörmokare som kan rycka ut när som helst. Det tog en kvart innan det ringde på dörren och där stod han med rensgrejer och rörmokarsaker. Jag visade honom in till badrummet och när han kom ut så var stoppet helt borta. 

Dessutom hade han tagit duschslangen och spolat rent inne i badrummet också. Det kallar jag service. Så nu har jag sparat deras telefonnummer så att nästa gång mammahacks inte funkar med rören så vet jag vart jag kan vända mig direkt. 

27 Jan 2023