Är det OK att hyra in städhjälp?

Å ena sidan så tycker jag att det låter hemskt att ha städhjälp. Lite såna där överklassfasoner så att säga. Att jag skulle vara för fin för att befatta mig med städning liksom och låta andra göra jobbet. Å andra sidan så handlar det ju inte alls om det, utan om att man vill slippa den stress som städningen innebär. Jag är kluven i frågan som du hör. Fast det är klart, på jobbet har vi ju folk som kommer och städar, och det är ju ingen som anser att de som gör det jobbet är mindre värda, så varför skulle städning hemma innebära något negativt?

Man kan ju testa

Nu så här inför julen så är det ju mycket att stå i och att då städa och pynta är ju faktiskt ganska jobbigt. Så därför funderar jag på att kontakta Städ i Solna som kan komma hit och göra en rejäl städning hemma hos mig. Tänk vad skönt det skulle vara att slippa fönsterputsen, dammsugningen, damningen och svabbningen och bara fokusera på att få det fint här hemma inför julen istället! 

Ska nog slå dem en signal senare idag och kolla om de har tid. Kanske kan man se till att de kommer in och sen gå ner på stan och ta en fika medan de gör jobbet. Då slipper jag få dåligt samvete för att jag inte hjälper till. 

5 Dec 2019