Bli miljövänlig du med!

Idag ska jag skriva om miljövänlighet. Det är ju så viktigt att vi allt mer använder miljövänliga saker, vi ska äta miljövänligt, köpa miljövänligt. Och vi ska till och med städa miljövänligt. Jag har hämtat inspiration från nätet, på sajten städamiljövänligt.se, en blogg om hur man kan städa miljövänligt. Enligt den kan man alltså städa miljövänligt med hjälp av frukt, ättika, lite salt, bakpulver och kanske lite diskmedel, eller såpa. Och vet ni vad, det funkar.

Så städar du med dina frukter

I köket kan du använda ättika, mot klinkers och kakelplattorna. Häll ättikan i en sprayflaska och spraya på fogar, i springor, och på allt kakel som du har i köket. Sedan är det bara att torka av med en disktrasa och lite diskmedel. För att lösa upp fettfläckar som kan finnas kring köksfläkten och på spisen, blanda bakpulver, vatten och låt stå över natten. Efter det blir blandningen tjock som en pasta. Ta pastan och lägg över fläkten och spisen, där fettet är ingrott.

I badrummet använder du frukt

I badrummet kan du ta hjälp av en grapefrukt. Du delar den på mitten och strör lite salt på halvorna. Sedan använder du halvorna kring badkarskanten, i botten av badkaret, runt handfatet och kring kranen i både badkar och handfat. Sedan häller du ättika i toastolen. Låt stå över natten. Dagen efter kan du hälla i lite såpa och köra runt med toaborsten och spola rent. Även här, kring toasitsen kan du ta grape-halvorna med lite salt och göra rent. Det luktar gott! Vill du läsa mer om städning här.

10 Jul 2017