Dags att göra om duschen

Det är verkligen dags att göra om duschen i sommar! Vi står ju i badkaret och duschar oss, är inte det lite konstigt? Jag vet att andra har likadant, men jag har tänkt ta bort badkaret, som ingen använder längre, ställa in en riktig dusch, så vi får plats för fler skåp, som vi behöver. Puh, det är inte lätt det här med renoveringar. Jag har avsatt lite av min lön så att jag ska ha råd att renovera badrummet och göra det till ett snyggt "duschrum". För det första vill jag ha kakel på väggarna och klinkers på golvet. Det ska vara i en ljus nyans, kanske lite åt det blå, om jag hittar rätt kakel, vill säga. Golvet får vara vitt, så ser man direkt om det finns någon smuts där. Rent och fint ska det vara!

Praktiskt med e-handel

Jag har upptäckt det här med e-handel. De har ju upp till 10 procent billigare material, då det kommer till renoveringsmaterial! Det är bara att sitta hemma och välja i lugn och ro. Så bra, åtminstone för mig som har svårt att komma ut med ungarna. Vill inte dra med dem på sånt de inte gillar. I alla fall har jag hittat en praktisk e-handel då det gäller annat material än kakel och klinkers, som heter profillagret.se. Om jag förstått allt rätt är det väldigt viktigt att få ordentligt tätat mellan vägg och golv och mellan vägg och duschen. Funderar i och för sig att låta hantverkare mura in en dusch åt mig. Jag måste fundera på det lite till.

Svampgummilister och andra lister

I vilket fall som helst, kommer jag att beställa in en duschdörr och då kommer jag att behöva ha det tätt mellan dörren och väggen och golvet. Då har jag hittat något som heter svampgummilist som sägs hålla vattnet borta så det inte hamnar i det lilla utrymmet mellan golvet och duschdörren, och mellan handfatet och väggen. Mycket att tänka på! Puh! Tydligen finns det cellgummilister och profillister, men jag har som sagt fastnat för svampgummit. På profillagret.se har jag dessutom fri ångerrätt, 30 dagars kredit och 3 (!) års reklamationsrätt. Bra, va?

24 Jun 2017