Det börjar närma sig sportlov

Även om jag själv känner mig rätt klar med vintern så är ju ungarna glada i snön. Därför har jag funderat på om vi skulle ta och boka en skidresa under sportlovet. Förhoppningsvis är det inte för sent! Jag var online och kollade snödjupet just nu, och det ser ju rätt bra ut i de svenska fjällen. Så det som är kvar att göra är ju och se om det finns någon ledig stuga, eller ett ledigt rum någonstans. Alternativt så får vi väl låna en husvagn av någon. Det vore roligt att överraska familjen med en sån här resa på sportlovet. 

När är det sportlov hos dig?

Sportlovet är fördelat över 4 veckor i Sverige så inte alla är lediga samtidigt. Jag har letat upp när barnen är lediga i Sverige:

  • Vecka 7: Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad med Borås, Skaraborg, Ydre
  • Vecka 8: Blekinge, Fyrbodal med Lysekil, Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg, Halland med Falkenberg och Halmstad, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne med Malmö och Helsingborg, Södermanlands län (utom Gnesta), Uppsala län med Uppsala (utom Älvkarleby), Örebro län, Östergötland med Norrköping och Linköping (utom Ydre).
  • Vecka 9: Dalarna (inte Idre), Gnesta, Gotland, Stockholms län och stad, Södra Hälsingland, Värmland, Västmanlands med Västerås, Älvkarleby
  • Vecka 10: Idre, Norra Hälsingland, Norrbottens län, Jämtland, Västerbotten, Västernorrlands län

Den 11:e februari sätter det alltså igång, och håller på ända fram till mars och när sportlovet är avklarat så är det en tydlig signal på att våren är på väg! 

 

6 Feb 2019