Få mer ekonomiskt larm

Snart är det semesterdags, och det är så välkommet (som alla år). Även i år ska vi åka utomlands med barnen. Jag riktigt längtar efter de där stränderna där barnen kan få leka fritt vid havsbrynet, samtidigt som man själv får ta det lugnt. Att bara ligga och känna solen ger vila för kropp och själ. Vi kanske åker ner till Europa. Det brukar bli Grekland, eller Turkiet med all-inclusive. Det är så skönt att slippa disken och matlagningen. Med all-inclusive slipper man diskussionerna om vilken mat vi ska äta. Särskilt om man har små barn som inte vill äta det man lagat. På bufféerna hittar de alltid något som de gillar, och äter de bara frukt en vecka är inte det hela världen.

Skaffa larm som skyddar hemmet

Det enda aber jag har med att åka utomlands hela familjen är att lämna mitt hem obevakat. Vissa familjer har någon som bor hemma hos dem. De byter hus med någon som har hus på det ställe de vill semestra på. Det har inte passat oss, då vi inte känner för att ha någon annan som bor hemma hos oss. Skulle någon av våra släktingar vilja bo hos oss, vill vi ju vara hemma med dem. Annars är det ju ingen idé att de kommer till oss. Därför har jag skaffat larm till vårt hem. Inte för att vi har särskilt dyra saker hos oss, utan för det otäcka med att någon skulle vilja bryta sig in hos oss och klampa runt när vi inte är hemma.

Larm är bäst om man har bra grannar

Jag har kollat runt på olika larmsystem. De flesta har en hög avgift varje månad, och det känns onödigt. Skulle nu någon vilja in till oss, hinner polisen ändå inte i tid för att haffa tjuvarna. Då är det bättre med kamera vid entrén som kan skrämma bort tjuvar och ett riktigt högt larm som väcker grannarna. Vi har väldigt bra grannsämja. Våra grannars larm gick häromnatten, och vi rusade ut. Som tur var, hann tjuvarna sjappa, för jag hade inte velat möta dem, men jag tror att larmet skrämde iväg tjuvarna. Vi ringde givetvis våra grannar som råkade vara bortresta, så de visste vad som hade hänt. Polisen sa också att det bästa larm man har är bra grannar. Efter det skaffade vi ett riktigt larm vi med. På prylstaden.se hittade jag så många olika larmsystem och kameror. Så nu ska vi sätta upp kameror vid dörrarna och ut mot altanen, plus ett riktigt larm som tjuter hål i öronen. Gör det du med, innan semestern. Du kommer inte att ångra dig. Känns ekonomiskt och säkert!

23 Jul 2017