Frisk luft är det bästa som finns!

En av de första frågorna man får när man blir gravid är om man röker och gör man det så bör man sluta. Det blir ganska naturligt att försöka avstå från saker som man vet har en skadlig inverkan på ens barn som växer i magen och det gäller ju både rökning, alkohol och andra saker. Just rökningen kan ändå vara lite jobbigt för blivande mammor, är man en inbiten rökare så är det inte helt lätt att bara sluta tvärt. För att ge lite motivation listar vi de saker som kan hända med ditt barn om du röker:

  1. Det utvecklas inte fullt ut i magen, barnet föds med för låg vikt.
  2. De gifter som en cigarett innehåller kan göra att ditt barn har en högre risk för plötslig spädbarnsdöd efter födseln.
  3. Hjärnan kan bli underutvecklad, vilket kan leda till sämre inlärningsförmåga.

Sluta i tid

Du ska absolut försöka sluta röka direkt när du vet om att du är gravid men du har lite tid på dig för att klara av det. Man vet att de gifter som en cigarett innehåller påverkar ett foster från och med den tredje månaden och det finns därför en chans för nedtrappning. Du kan då börja med att byta ut cigaretten mot en e-cigg som du har lite nikotin i till en början och kan således vara helt fri från gifterna innan det är för sent. Du hittar elektroniska cigaretter hos eqcigs.se där du också kan köpa tillbehör som laddare och smaker. Se till att sluta röka i tid för ditt och ditt barns skull! 

12 Apr 2017