Hur får man tag i en elektriker?

Livet som förälder är fyllt av äventyr! Lite panik också för den delen, men mest äventyr och skojiga upptåg. Härom dagen var det dock lite panik. Skulle koka morgongröten och tänkte det tog lite lång tid för mjölken att börja koka. Stoppar ner fingret - iskallt! Plattan var inte igång. Jag började vrida på alla rattar för att se om något hände alls och spisen var helt död! 

Problem är till för att lösas tänkte jag lite käckt och värmde mjölken i mikron istället men en spis måste man ju ha! När skjutsandet till förskolan var avklarad skulle jag hitta en elektriker. Det var lättare sagt än gjort.

De verkar har ont om tid

Jag kontaktade tre eller fyra elektriker som alla sade ungefär samma sak. De kunde hjälpa mig, men kanske nästa vecka. Eller veckan därpå. Men hallå?! Jag behöver liksom spisen idag och inte om en vecka. Till slut fick jag tag i en elektriker i Stockholm med akut eljour. Mitt leende var enormt stort när jag hörde personen säga: 

- Det fixar vi. Vi är hos dig om cirka 45 minuter, är det någon portkod eller något annat?

Det visade sig att spisen gick att laga, det var nån kabel nånstans.. eller nåt! Jag vet inte, jag vet bara att han mixtrade med den en stund och sedan funkade den igen och det är faktiskt allt jag bryr mig om. Han sade sedan till mig att det kanske var dags att byta och om jag ville ha hjälp att installera min nya spis så var det bara att ringa igen. Tack!  

13 Oct 2021