Julklappar till barnen

Att köpa leksak efter leksak är att bygga på den hög av leksaker som de flesta barn alla redan har. Svenska barn har i snitt över 500 leksaker var. I kampen mot konsumtionshysterin är det därför bra att hitta andra alternativ. Tänkte tipsa på en del bra saker.

Bra saker att ge bort i jul

En bra sak att ge lite äldre barn är en kurs i något. Kanske att de får börja på ridskola, eller lära sig dansa eller teater. Annars är tid en bra gåva! Barn älskar att umgås och göra saker tillsammans med sina föräldrar. Men tid i dag är något av en bristvara. Ge dem ett datum där du lovar att ägna hela dagen med dem, utan mobiltelefon. Det kan vara att ni har en pysseldag hemma, går till en vattenlekplats (läs mer om det på vortex-cado.se), åka till badhuset, till skridskobanan eller vad nu barnet gillar att göra.

Andra bra saker att ge bort, som inte är en masa leksaker är att öppna ett spar- eller fondkonto där både ni själva och andra kan sätta in pengar vid bemärkelsedagar. Eller varför inte ge bort en upplevelse? Det kan vara en biobiljett,  konsertbiljett, sportevenemang, restaurang- eller leklandsbesök, teaterbiljett. Att ha en nöjesupplevelse att se fram emot gör allt mycket roligare.

En klassiker annars är spel och böcker, eller  lego och tekniska experiment. Denna typ av saker är bra för hjärnan, motoriken, koncentrationen och mycket annat. Dessutom är det sådant man kan spara länge då de inte går ur tiden, och kan ärvas eller ges bort.

Ett årskort eller medlemskort för något nöjesfält, museum, lekland, bokklubb eller liknande är även det ett bra alternativ.

7 Dec 2020