Kan man dyrka ett kodlås?

Kalla mig nojiga morsan om ni vill men sånt här vill man ju gärna veta. Ett vanligt dörrlås går ju att dyrka upp, det vet jag. Det är inte jättelätt med moderna lås men dagens inbrottstjuvar har ju snappat upp ett och annat knep skulle jag tro. Men ett modernt lås som är digitalt måste ju vara i princip omöjligt? Jag har kollat runt lite på nätet och varje låssmed i Stockholm säger samma sak egentligen. Digitala lås är säkra!  

Kedja kanske inte är så dumt

I spåren av coronapandemin så förstår jag att det är många som kämpar för att få ihop sin ekonomi och de som redan nu lever på fel sida om lagen kanske blir än mer desperata och börjar göra fler inbrott? Så jag har funderat länge på det här med säkerheten hemma och hur man kan göra för att öka den. Det digitala låset är en väg att gå såklart men vill man ha ännu högre säkerhet så kanske en gammal hederlig kedja är bra att ha. 

En sån där man skruvar fast på insidan av dörren, och sedan hakar på när man är hemma. Så ingen kan komma in när man själv (eller barnen Gud förbjude) är hemma. Gör nån inbrott medan man är borta, so be it, men den skräcken jag skulle känna av att se någon bryta sig in vore extremt jobbig. 

27 Aug 2020