När man vill ha mer popcorn än vanligt

Till fredagsmyset så är det en enkel sak att ställa sig med en gryta, lite olja och popcorn och fixa på egen hand. Man gör en skål lagom stor för familjen och när den är slut så är den slut. Vill man vara lite extra lat så kan man även använda sig av micropopcorn som man kastar in och väntar i tre minuter. Vill man inte göra något av detta kan man faktiskt köpa en liten påse med färdigpoppade popcorn i affären, men det blir rätt dyrt. 

100 liter på en gång, eller mer!

Men så var det ju det där tillfället då man behöver ganska mycket popcorn. Då kan man inte stå vid spisen eller mikrovågsugnen, det skulle ta på tok för lång tid. Inte heller funkar det att köpa i affären för det skulle ruinera mig!

Då finns det färdigpoppade popcorn i storpack man kan köpa. 100 liter i en påse, eller 160 liter i en säck! Då snackar vi liksom! Man går ut på nätet, beställer och sedan kör de ut dem till dig (i Stockholm i alla fall, annars skickas de med posten). Det är jättesmidigt!

Om det sedan blir popcorn över så gör det inget alls, för de kan stå i flera veckor utan att bli dåliga. 4 veckor står det på hemsidan och det är ju jättebra. Fast nu tror ju inte jag att de skulle bli stående ens en enda vecka här hos oss för även om halva påsen skulle bli kvar så är vi riktiga popcornmonster! 

11 Feb 2022