Ordna kul barnkalas

Barnkalas, de kan se ut och göras på en massa olika sätt. Vad som passar bäst att göra för er beror lite på hur gammal barnet är och vad det är för årstid. Fyller barnet på sommaren är det enkelt att hålla i kalas och vara ute. Då går det hitta på en massa kul lekar med mera. Är det höst eller vinter så passar det kanske bättre att vara inne. Ett bra tips då är att ha kalaset på ett särskilt ställe. Det är inte fel att ha barnkalas Uppsala hos Turbo till exempelvis. Men det går minst lika bra att ha det hemma.

Kul lekar för barnkalaset

Lekar är ofta ett inslag de flesta barn gillar, i alla fall upp till en viss ålder. De yngre barnen kan uppskatta fiskdamm, men när de kommer upp över 6-7 år så kan det istället vara läge at ordna med en skattjakt. Det går rita eller skriva på papperslappar som leder till nya ställen med nya lappar som sedan till slut är skatten.

Barn brukar även gilla att röra på sig, så dansstopp kan vara en annan lek. Sätt ihop en musiklista och sätt sedan upp en röd/grön glödlampa i lampan. Dansstopp innebär att du plötsligt pausar musiken varpå alla barn ska stå så stilla som möjligt, den som rör sig åker ut.

Om ni kan vara ute så kan ni leka säckhoppning, kasta hästsko eller andra kul saker!

 

26 Jan 2020