Översvämning i toan

Något av det värsta som kan drabba en småbarnsfamilj är översvämning i toan och det är just precis vad som hänt oss. Det är heller ingen "vanlig" översvämning utan ett återkommande problem och nu har vi äntligen gett upp våra egna försök med att luska ut vad som kan vara fel och inkallat en VVS-man. Tydligen behöver vissa rör och annat bytas ut och han tipsade om en butik från var man kan handla billigt el och VVS i Sverige. Det känns ju schysst eftersom själva arbetet ju är avdragsgillt genom ROT. Kanske blir hålet i plånboken mindre massivt såhär, särskilt sen min man har ganska god koll på termer och så.

Helrenovering får vänta

Givetvis har vi diskuterat att helrenovera toan nu när vi ändå ska byta rör och grejer, men toan som sådan är ganska fin. Dessutom är den praktisk. Att helrenovera den står inte högt på priolistan, så vi har bestämt att det får vara. Om vi ska helrenovera något här hemma så föredrar jag att vi satsar på köket.

Det om det. Nu ska vi bara överleva vardagen de veckor de tar innan toan är restaurerad. Tur att vi har ett badrum också. Nu får vi bara hoppas att inget i huset har fått vattenskador efter alla dessa läckor.

Har du något tips eller råd gällande översvämningar i toan så är de hjärtligt välkomna, själv känner jag mig som ute på väldigt djupt vatten (haha!).

25 Feb 2019