Se till att barnrummet är säkert!

Ett nyfött barn ligger ganska stilla i sin lilla barnsäng och ser bara till att få mat så ofta han eller hon kan och det är lätt att tro att den här perioden ska vara ganska länge. Innan du vet ordet av så har din lilla bebis börjat klättra, krypa, dra, hänga och smaka på allt som hen hittar och lyckas gripa tag i. Det är ditt jobb som förälder att se till att det inte finns några farliga saker. Ditt jobb som mamma eller pappa är att ordna ett tryggt och säkert barnrum

  • Inga lösa småsaker på golvet. En bebis stoppar allt i munnen som får plats där och kan inte avgöra om det är farligt eller inte.
  • Skruva fast hyllor och skåp. Mycket snabbare än vad du tror så är din lille sötnos i farten och ska undersöka och försöka ta sig upp på fötterna. Om du då har skruvat fast möblerna i väggen så kan de inte ramla över barnet.
  • Skydda elkontakterna. Det finns skydd man stoppar in i kontakterna så att ett barn aldrig kan få in vare sig fingrar eller föremål i dem.

En plats för lugn och ro

Barnrummet ska vara en plats som är till för lugn och ro, i alla fall medan ditt barn är en bebis. Se till att du har en skön och behaglig barnsäng där ditt barn kan drömma sig bort. Tänk på att barnet ska sova på rygg och att kudden ska vara väldigt platt. Ha inte massor av filtar eller mjukisdjur i sängen medan barnet ska sova. 

3 May 2017