Smart använda sig av en mattermos

När man vill ta med sig varm mat någonstans, som man även vill ska hålla sig varm fram tills man äter den, då är det smart med en så kallad mattermos. Om du är nyfiken på att jämföra olika modeller av en sådan så kan du göra det på bästitest365. Om man kan värma upp maten så behövs ingen sådan, då funkar det ju med en vanlig matlåda. Men ska man ut på utflykt i skogen till exempel eller i väg där det inte finns mikro eller annat, ja då är det ju bra att kunna förvara maten i ett kärl där den håller sig varm. Det är vad en mattermos är. 

Hitta rätt mattermos

Det finns ju lite olika sorters termosar för mat att välja mellan. Så när du ska köpa en, så är det bra att jämföra dem mot varandra. Kolla bland annat vad de är i för material Det påverkar hur länge de håller maten varm. Sen bör den ju även tåla att bäras med lite var stans. Det är även bra att kolla på beskrivningen om det står hur länge den kan hålla maten varm. Samt så klart hur mycket som får plats i den. Den får ju inte vara för liten men inte heller för stor. 

En del mattermosar kan även komma med bestick eller ett lock som kan användas som kopp, det  kan vara rätt smidigt så att man slipper ta med egna bestick utöver mattermosen.

26 Feb 2022