Tänk att komma hem när man åker bort

Jag har bekanta som berättade att de när de satt på planet ner till Spanien träffade på arbetskolleger som hade rest på en "sista-minuten-resa", som ju förstås var mer än hälften så billlig som den resan min bekanta hade betalat. Och fastän han hade möjligheten att låna sin chefs "sommarställe" i Spanien, betalade alltså min bekant, mer än dubbelt så mycket som de som köpt en "sista-minuten-resa". Han kände sig snopen och lite lurad. Han som hade tänkt ut sin semester så bra; bara köpa en flygresa, slippa hotellet, så visade det sig att han och hans fru hade betalat mer än dubbelt så mycket som de som hade köpt en "sista-minuten-resa" med flyg och hotell och allt. Snopet.

Men säg om man reste många gånger till Spanien, till och med pendlade till Spanien? Hur skulle man kunna få ner sina resekostnader då? Dessutom vill man ju börja resa miljövänligt. Bo miljövänligt, turista miljövänligt.

Köpa hus på Mallorca?

Jag såg på Uppdrag Granskning häromdagen. Alltfler pensionärer har nämligen valt att flytta till Portugal eftersom landet lovat att inte ta skatter av utländska pensionärer som bor där.

Portugal i all ära, men hur kul är det? Jag skulle hellre vilja flytta till underbara Mallorca. Jag såg en hemsida som lockade med hus, fastigheter och egen mäklare på Mallorca. Tänk att ha garanterat sol på sin semester! Inte som de semestrar när vi fått för oss att vandra i fjällen när barnen var små. Den enda sol vi såg var kvällsolen och alla myggorna var framme. Fjällen är ju underbara, men inte med småbarn. Nu är barnen i skolåldern och jag tror att de mycket hellre åker till solen, söderöver än norröver. Dessutom hittar de lättare nya bekantskaper på Mallorca än i svenska fjällen.

Hasta manana!

15 Apr 2017